• Share

Cafea pentru toate gusturile - recomandari de cafenele din Bucuresti

Cafea pentru toate gusturile - recomandari de cafenele din Bucuresti

 

Pretentiosi, grabiti, corporatisti, elitisti, boemi, hipsteri, ei bine, cafeaua e motorul multora dintre noi si, din fericire, orasul e plin de locuri in care ne putem gasi fiecare coltul potrivit pentru savurarea unei cafele. E de prisos sa mai adaugam ca in majoritatea cafenelelor exista si multe alte bunatati in meniu (mancare, deserturi etc.).

 

 

Pentru corporatisti: Readers Cafe

 

readers cafe

 

 

Dimineata poate debuta cu o cafea si un ziar la Readers Cafe, iar daca lucrati in zona Metropolis Center, la parterul careia se afla cafeneaua, va fi cu atat mai comod. Intr-o atmosfera arty-cosy si indiferent daca alegeti un loc la bar sau pe canapea, ramane la alegerea voastra cum va incepeti ziua: cu o cafea clasica (expresso, cafea turceasca – 7 lei) sau cu una speciala (frappe di menta, cafe frappe – 14 lei).

 

 

Pentru relaxare: Cafepedia

 

cafepedia

 

 

Ne-am obisnuit sa bem o cafea relaxanta in frumoasa casa de pe Pictor Verona 2, la Cafepedia. Sau sa programam o intalnire business la cealalta cafenea a lor, din piata Alba Iulia. Au in staff un barista premiat, asa ca va puteti alege una dintre numeroasele incaperi din casa Cafepedia pentru a savura un Flavoured Cappuccino - 9.4 lei sau poate o Cafe Au Miel – 8 lei.

 

 

Pentru romantism glam: Cafe Louis


cafe louis

 

 

Iata o cafenea numai buna pentru un date! Aflata in linistita Floreasca, Cafe Louis are acel touch de eleganta usor baroca si daca alegeti sa mergeti la final de saptamana, va pot incanta inclusiv recitaluri de pian si jazz. Puteti alege una dintre specialitatile bazate pe cafeaua Julius Meinl: o Cafea in 4 culori sau un Cappuccino cu spuma de lapte sau frisca. Preturi un pic piperate.

 

 

Pentru urbani: Origo

 

origo

 

 

Origo este una dintre cele mai simpatice si speciale cafenele din oras. Un design indraznet si de bun gust, in care cestile de cafea stau spanzurate de tavan, intr-o continua asteptare, metode inovatoare de brewing si selectie serioasa de arome. II gasiti pe Lipscani 9 si au si o mica terasa pe trotuar. Ce bem? O cafea Guatemala la Perla cu arome de caramel, portocale si prune. Preturi intre 5 si 20 lei.

 

 

Pentru grabiti: Starbucks

 

Nu puteam sa ocolim aroma cafelei de la Starbucks, care se potriveste ca o manusa celor care vor sa se bucure din mers de o cafea calda. Ii gasiti in mall-uri si la America House pe Titulescu, iar preferata noastra este traditionalul Caffe Latte (14 lei).

 

Speram sa ia mai multa amploare si la noi cafeaua cu gust caritabil – cafeaua in asteptare si, de ce nu, sa ajungem ca australienii, sa platim o cafea printr-un sarut. Pana atunci, enjoy your coffee!

Distribuie