• Share

Ce faci in Bucuresti cu cineva aflat prima oara in vizita

Ce faci in Bucuresti cu cineva aflat prima oara in vizita

 

Bucurestiul e un oras al contrastelor – cam asta este parerea generala a celor care il vad pentru prima oara, dar daca ar fi sa alcatuim un traseu de numai cinci locuri pe care sa-l inmanam cuiva care se afla pentru prima oara aici, care ar fi acesta? Si tocmai pentru ca vorbim despre un oras atat de eclectic, ideal ar fi sa surprindem cate putin din toate.

 

bucuresti 2015 harta

 

1. O strada: Lipscani

Orice calatorie incepe cu o... harta, in acest caz a Bucurestiului. Iar pe strada Lipscani, in Centrul Vechi,  minunata cladire recent restaurata care adaposteste Carturesti Carusel este locul perfect in care trecutul si prezentul se intalnesc in spatiul bucurestean  Si de unde se poate cumpara si o harta a orasului.

 

2. O cladire: Casa Poporului

Controversat monument, controversata istorie – oricum am intoarce problema, nu putem ignora cladirea care este pentru multi un simbol al orasului. Si daca tot ajungeti aici, merge si o vizita la Muzeul National de Arta Contemporana.

 

3. Un parc: Gradina Cismigiu

Pentru a mai scapa putin de fantomele unei file dureroase din istoria arhitectonica a orasului, ar merge o plimbare in Cismigiu, gradina cocheta unde s-au plimbat generatii intregi de Bucuresteni.

 

4. Un cartier: Cotroceni

Un cartier verde si mandru in acelasi timp, cu case si aer de poveste – o prima plimbare prin Bucuresti nu poate exclude asa ceva. Iar pentru odihna bine-meritata de dupa exista o ceainarie cocotata intr-una dintre aceste case, Infinitea.

 

5. Ceva inedit: Delta Vacaresti

Tocmai pentru ca Bucurestiul este un oras al contrastelor, vom incheia plimbarea cu o vizita in Delta Vacaresti, aceasta miraculoasa aparitie a naturii printre betoanele orasului.

Distribuie