• Share

Cele mai bune restaurante si bistro-uri din Bucuresti in 2015

Cele mai bune restaurante si bistro-uri din Bucuresti in 2015

 

Ne place mancarea buna si suntem intr-o permanenta cautare de restaurante noi si “delicioase” prin Bucuresti. Este o parte a orasului care nu inceteaza sa se perfectioneze, iar proprietarii bistro-urilor si restaurantelor par a fi inteles ca meniurile din ce in ce mai diversificate si colaborarea cu chef-i tot mai buni, nu le pot aduce decat beneficii.naan restaurant bucuresti


Cel mai popular si mai bun restaurant cu specfic romanesc ramane Caru’ cu Bere. Nu este insa cel mai ieftin din oras, dar intreaga experienta vizual-culinara (cladirea, show-ul, mancarea) il fac inca un loc de referinta.
Alegem: ciolanul afumat cu varza si mamaliga


Pentru cel mai bun meniu de pranz premiul ii revine bistro-ului Energiea de langa Cismigiu, care mai are cativa asi in maneca si face periodic schimbari in “bucatarie”.
Alegem: ravioli de casa cu ciuperci

 

Nu unul, ci doua Shifturi sunt in oras. Cel de-al doilea, Alt Shift, se afla deasupra Controlului, iar meniul este apetisant la ambele. Nu ocoliti salatele imense (calde ori reci) dar si deserturile cu ciocolata.
Alegem: pizza

 

Dintre restaurantele cu specific oriental alegem versiunea turceasca de la Idomemos – se poate lua si la pachet. Salate, frigarui, dulciuri orientale sau lipia facuta in casa – le gasiti pe toate aici.
Alegem: supa de linte

 

La capitolul noutati din acest an, punem pe lista restaurantul Naan. Numele se inspiră dintr-o străveche tradiţie indiană a preparării aluatului copt (naan) în cuptorul de lut numit tandoor, conservată până în zilele noastre.
Alegem: mușchi de vită Philipino, Edamame și orez jasmine.

Distribuie