• Share

Centrul Bucurestiului, afectat de proteste de strada

Centrul Bucurestiului, afectat de proteste de strada

 

Cu siguranta toata lumea a auzit de prostestele de strada care au afectat centrul Bucurestiului in acest weekend. Daca in seara zilei de vineri, 13 ianuarie, oamenii scandau pasnic lozinci pentru sustinerea lui Raed Arafat si impotriva regimului Basescu, guvernului Boc si Ministerului Sanatatii, pana duminica, 15 ianuarie, capitala devenise un focar de violente.

 

 

 

 

Ce a inceput in Piata Universitatii ca un protest decent s-a extins din ce in ce mai violent spre Spitalul Coltea, pe intreg Bulevardul I. C. Bratianu, incluzand magazinele Cocor si Unirea. Ba mai mult, primarul capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca urme ale protestelor se vad foarte clar chiar pana la Parcul Tineretului.

 

 

proteste strada Bucuresti universitate unirii

 

 

Protestatarii care au recurs la violente, in mare parte suporteri ai echipelor de fotbal, au distrus si o serie de componente ale mobilier stradal: garduri de delimitare de pe Bulevardul I. C. Bratianu, semne de circulatie, bucati de pavaj, banci stradale, cosuri de gunoi, cabine telefonice, 6 semafoare, 15 stalpi de iluminat si 8 statii RATB, conform raportului emis de Comisia de Cotnrol din cadrul Primariei Generale.

 

Si firmele private au avut de suferit din cauza protestatarilor, 5 chioscuri de ziare fiind incendiate, precum si gherete, florarii si chiar sediul bancii Raiffeissen din Piata Unirii

 

 

proteste basescu arafat piata universitatii weekend jandarmi

 

 

In zona Universitate si in jurul Teatrului National Bucuresti atmosfera s-a mentinut ceva mai pasnica, intrucat aici au ramas manifestantii care nu s-au implicat in violente. 

 

In schimb, Centrul Vechi al Bucurestiului a suferit o serie de daune, de la mese arse ale localurilor din zona, la distrugerea pavajelor si a mobilierului stradal.

 

Transportul, atat cel in comun, cat si cel individual a fost intrerupt, iar metroul nu a mai oprit in anumite momente din weekend la statiile Universitate si Unirii.

 

Inceputul de saptamana nu promite incetarea protestelor, asa ca cel mai bine ar fi sa evitati pe cat posibil zonele Universitate si Unirii, precum si Centrul Vechi. Macar pana se linistesc putin apele, iar Centrul Vechi va deveni din nou zona cea mai animata a capitalei. In sensul bun al cuvantului, bineinteles!

 

 

zona afectata proteste

Zona afectata de proteste - Centrul capitalei

Distribuie