• Share

Cu cortul la munte - Cele mai frumoase 10 locuri din Romania

Cu cortul la munte - Cele mai frumoase 10 locuri din Romania

 

Una dintre cele mai bune reactii atunci cand canicula toropeste simturile orasului e sa apesi stop pe playlistul urban si sa mergi undeva departe.

 

In ultima vreme criza ne impinge sa gasim tot felul de alternative la trendul de vacanta all inclusive de acum cativa ani. Ceea ce a determinat, printre altele, o reintoarcere la ideea de camping, la cutreiarat muntii, simplu si, de ce nu, romantic, cu cortul.

 

Din aceasta perspectiva ne-am gandit sa va propunem un top 10 al celor mai frumoase locuri de la munte, unde puteti evada low budget in aceasta vara.

 

 

cort camping munte

 

 

Transalpina

 

Scurt si la obiect, pentru ca nu mai are nevoie de nicio introducere, Transalpina care este cel mai inaint drum rutier ce strabate Carpatii, atingand 2145 metri (Pasul Urdele).

 

Se poate campa pe marginea raului Lotru, in zona Obarsia Lotrului sau in cea a Lacului Vidra. De fapt se pare ca in zona camparea poate fi facuta oriunde atata timp cat se respecta codul ecologic.

 

 

Transfagarasan

 

tranfagarasan

 

 

Daca nu ai trait niciodata experienta Transfagarasanului, trebuie s-o treci in agenda de vara, mai ales ca traseul care leaga Muntenia de Transilvania nu este deschis decat cateva luni, de la final de iunie pana la inceputul toamnei.

 

Unul dintre punctele din zona pe care le recomandam pentru poposire se afla la barajul Vidraru, la coada lacului (15 lei). In caz sunteti mai prieteni cu aventura si aveti chef si de ceva trasee, puteti campa in zona Cabanei Capra, in plin gol alpin, sau la Balea Lac (la 2000 metri altitudine).

 

Sa nu credeti ca veti avea timp sa va plictisiti. La Cabana Capra va puteti legana, suspenda, da cu tiroliene la inaltime, pentru ca pun la dispozitie si un adventure park.

 

 

Babele si Sfinxul

 

Cutreieram pe carari de munte, ajungem pe Valea Prahovei si nu ne putem stapani dorinta de a aseza cortul intr-o zona plina de povesti si mituri a muntilor Bucegi, in preajma Babelor si Sfinxului.

 

Inainte de a va aseza sa va odihniti, va propunem traseul montan ce porneste din Busteni si ajunge pana la 2025 de m altitudine (aproximativ 5 ore). Se poate campa in zona cabanelor Caraiman sau Babele, iar privirea este una dintre acelea care taie in mod clar respiratia.

 

 

Cheia

 

mos martin

 

 

O alta destinatie populara de pe Valea Prahovei este Cheia. Si, ca sa scapati pentru totdeauna de frica de ursi, va propunem o seara (sau mai multe) cu cortul la Complexul turistic Mos Martin, unde exista si casute de camping. Pozitionarea este langa padure si cu un parau susurand prin apropiere. Pret aproximativ 15 lei.

 

 

Lacul Sfanta Ana

 

Daca aveti o simpatie pentru lacurile vulcanice aflate la o altitudine de 946 de metri, va recomandam o incursiune la Lacul Sfanta Ana din zona Harghita. Taxa de camping de la Cabana Sfanta Ana este in jur de 10 lei si va puteti incumeta si la o plimbare cu barca pe lac.

 

 

Cheile Bicazului

 

Daca tot vobeam despre lacuri, ne-am hotarat sa punem pe harta locurilor unde merita sa stai la cort macar o data in viata si zona Lacul Rosu-Cheile Bicazului.

 

Aici, in muntii Hasmas, nu trebuie sa ratati o vizita in aria protejata Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas. Un camping organizat din zona se afla la aproximativ 4 kilometri inainte de intrarea in localitatea Lacul Rosu (taxa 20 lei).

 

 

Camping la Darste


camping brasov

 

 

Daca va tenteaza valea raului Timis, puteti alege sa va astezati corturile la poalele masivului Piatra Mare, in zona Darste, nu departe de Brasov.

 

Traseele turistice sunt bine marcate si puteti opta sa campati intr-unul dintre cele 100 de locuri ale Campingului Darste. Exista grupuri sanitare modernizate, iar pentru o noapte de cazare pretul este de 13 lei.

 

 

Cu cortul in lumea vampirilor

 

Va sugeram un loc care a devenit foarte popular in ultimii ani gratie spiritului vestitului Dracula – culoarul Rucar-Bran. Daca aveti prieteni din strainatate in vizita, un weekend cu cortul la Bran, in apropierea castelului poate fi o alegere interesanta.

 

Asa s-au gandit si cei de la Vampire Camping. Se poate sta cu cortul intr-un cadru organizat, in cei 35500 m2 pusi la dispozitie, iar pretul pentru camparea unui cort este de 13 lei. Se ofera si posibilitatea unui cort bungalow, de 6 persoane (100 lei/noapte).

 

 

Baile Herculane

 

Daca va dati in vant dupa beneficiile apei termale, se impune o oprire in muntii Cernei. Aici, nu departe de Baile Herculane, se afla campingul 7 Izvoare, unde, pe langa izvoarele propriu-zise, sunt amenajate si bai pentru turisti. Preturile variaza intre 10 lei/zi (cort mic) si 20 lei/zi (cort mare).

 

 

Ocna Sugatag


maramures

 

 

Ne intindem cortul pentru un ultim popas in nordul tarii, in prea frumosul Maramures, la poalele muntilor Tibles. Si alegem mai precis Complexul turistic Ocna Sugatag Baile vechi. E un complex turistic atestat acum 600 de ani cu o capacitate de 200 de corturi.

 

Exista si loc special amenajat pentru gratare, iar pretul este in jur de 20 de lei.

 

Dupa atata drum nu va mai spunem decat ca, in general exista o taxa (10-20 lei) pentru masini in campingurile organizate si sa fiti atenti la ursi, dar si la vaci despre care am auzit ca ataca pepenii pusi la racorit in rauri repezi de munte.

Distribuie