• Share

Cum ne mai delectam in Centrul Vechi

Cum ne mai delectam in Centrul Vechi

 

Odinioara epicentru al comertului bucurestean, Centrul Vechi s-a transformat intr-o zona pe care am inceput s-o evitam, dar pe care o frecventeaza din ce in ce mai mult turisti. Totusi, cum mai reusim sa ne distram astazi in Centrul Vechi, locul in care se gaseste inclusiv cea mai veche strada a orasului, strada Franceza?

 

bicicleta bucuresti

 

O sa pornim chiar de pe strada Franceza de unde alegem doua locuri. Primul este bistroul frantuzesc La Bonne Bouche unde va puteti intoarce in Micul Paris in fata unui platou de branzeturi si a unei sticle de vin.

 

Pe aceeasi strada, va puteti opri si pentru desert la Cremeria Emilia, unde inghetata si prajiturile urmeaza secretele retetelor italiene.

 

O bere hip? Va sugeram sa urcati pana la Bicicleta unde saua de bicicleta face inca legea.

 

Pentru o cina traditionala, nu exista loc mai bun decat Caru’ cu Bere, iar in apropiere, pe strada Stavropoleos va propunem o vizita la biserica cu acelasi nume – o bijuterie a stilului brancovenesc ce dateaza din secolul XVIII.

 

Nu plecam inainte de a pune pe lista doua locuri care rezista deja de ceva vreme, printre atatea restaurante sau baruri ce vin si pleaca, ambele pe strada Covaci: Bruno Wine Bar si Niste Domni si Fiii.

Distribuie