• Share

De ce mai e cool sa-ti faci permis la biblioteca

De ce mai e cool sa-ti faci permis la biblioteca

 

In caz ca nu ati ajuns in weekendul ce tocmai a trecut la Nocturna Bibliotecilor, va reamintim ca acestea pot fi niste spatii efervescente unde cultura prinde viata si unde avem acces la documente si idei din toate timpurile.

 

biblioteci bucuresti 

 

Biblioteca Nationala ramane cea mai importanta biblioteca din tara unde veti gasi, in afara de colectiile de carti si pe cele de ziare, in care se incadreaza si colectia completa a ziarelor centrale din 1990 pana astazi. Cardul de acces este gratuit, iar pentru a-l obtine, aveti nevoie de un document de identitate.

Program: luni – vineri: 10.00 -18.00

 

 

Cu filiale in toate sectoarele capitalei, Biblioteca Metropolitana este biblioteca bucurestenilor, iar accesul la salile de lectura si la sectia de imprumut este gratuit. In sectorul 2 biblioteca are o filiala si pentru nevazatori.

Program: luni si sambata: 10:00 - 18:00; marti-vineri: 8:00 - 20:00

 

 

Biblioteca de referinta a studentilor, BCU propune un permis contra cost. Pentru studenti, profesori sau doctoranzi tariful este de 25 lei/eliberare permis si 10 lei/viza anuala. De asemenea, un permis de o zi costa 5 lei.

 

Programul salilor de lectura este 9.00 - 19.00, acesta modificandu-se in timpul vacantelor dar si al sesiunilor de examene.

Distribuie