• Share

Fara arma in linia intai, Five si Doctor Strange

Fara arma in linia intai, Five si Doctor Strange
Foto: Un Mel Gibson pregatit de (Mos) Craciun. Sursa: Hacksaw Ridge FB.

Avanpremierele saptamanii 31 octombrie - 4 noiembrie

Mergi in cinema saptamanal nu care cumva sa ratezi vreun film bun? Uite ca acum ai cel putin doua: Fara arma in linia intai, Doctor Strange sau Five.

Si asta pentru ca Five isi da singur nota pe langa celelalte doua cu peste opt pe celebrul IMDb.

Fara arma in linia intai

Mel Gibson isi face revenirea regizorala cu biografia unui contestatar adventist, pe numele sau, Desmond Doss. Cu anumite convingeri religioase, refuza sa ucida si sa poarte arma in razboiul impotriva japonezilor din Pacific.

"Inconstienta!" te-ai grabi sa strigi, insa afla ca a salvat singur peste 75 de raniti in batalia de la Okinawa din ’45. Asa au incetat si ironiile colegilor alaturi de care a servit, ca medic, pe campul de lupta.

La finalul celor 131 de minute de scene mai ceva ca-n World War Z, Desmond (Andrew Garfield) este decorat de presedintele Harry Truman cu Medalia de Onoare a Congresului.

Din ce-am vazut in trailer, noua ne place:

Five

„Cinci” e filmul ala care nu-l gasesti pe Rotten Tomatoes, cu 6.4 pe IMDb, la care mergi intr-o dupa amiaza plictistita cand parc-ai vrea sa vezi ceva lejer. Asa ca alegi o comedie despre cativa prieteni care se muta toti intr-un apartament, insa doar unul din ei plateste chiria. Al’ cu bani de n-are ce face cu ei. Curand devine falit si ajunge pe aceleasi cai batatorite de generatii: droguri, alcool si anturaje periculoase.

Cum si daca reuseste sa le paraseasca, iata:

Doctor Strange

Ai asteptat filmul asta mai ceva ca dependentul de adrenalina saltul cu parasuta. Acum faci matanii si-ti inchei Inger, Ingerasul Meu cu „Doamne, te rog sa nu fie toate fazele tari in trailer. Amin.”

Deocamdata, actiunea se invarte in jurul neurochirurgului Stephen Strange care, dupa ce a suferit un accident, nu mai poate opera si se retrage, hotarat sa descopere tainele magiei. Indrumat de Cel Stravechi, un vrajitor plecat in sihastrie pe Himalaya, descopera ca realitatea e alternativa, iar viitorul omenirii e, ca-n toate SF-urile, pe butuci.

Insa si in acest caz, siguranta si accesul la Wi-Fi e tot ce conteaza, asa ca uite si parola:

Distribuie