• Share

Festivalurile de film - o alternativa a cinema-ului pe timp de vara

Festivalurile de film - o alternativa a cinema-ului pe timp de vara

 

Cei impatimiti de imaginile in miscare, sunete, efecte si scene-n actiune nu-i musai sa stea toata ziua-n cinematografe. Pentru asta exista festivaluri, caravane si locatii unde poti bea si-o cafea intre timp.

 

Foto: Festivalul de Film Istoric Rasnov FB.

 

In materie de festivaluri, vara asta mergi la:

Festivalul de Film Istoric iti aduce peste 40 de lungmetraje in Cetatea Rasnov, intre 29 iulie - 7 august. Tema editiei a opta e (R)Evolution, cu momente importante nu doar din film, ci si din muzica, cu expozitii, evenimente speciale, targ de carte si Scoala de Vara Astra.

Pe langa productiile „Rapsodia Bulgara”, „Dosarele Petrov” sau „La Supplication”, in program gasesti si „Imparateasa rosie - Viata si aventurile Anei”, cel mai recent documentar al regizorului Radu Gabrea.

Proiectiile le vezi in Piata Unirii, Biserica Evanghelica si la cinematograful Amza Pellea.

 

Intre 8 - 14 august se desfasoara Festivalul International de Film Independent Anonimul.

Printre filmele propuse in Competitia de lungmetraj se numara Hedi, Radio Dreams, Miracolul din Tekir, iar in cea de scurtmetraj fictiune si animatie, Irina-Margareta Nistor a ales Blana, KM 73, Wall, Rec, Miercuri si altele pe care le gasesti aici. Le poti urmari intre orele 12:00 - 20:00 in Green Village si Dolphin Camping.

 

 

Unde crezi ca se tine Festivalul de Film Horror & Fantastic „Luna Plina”? Daca primul gand a fost Transilvania atunci ai ghicit. Timp de patru zile, intre 25 - 28 august, Vlad Tepes ii bantuie pe fanii genului printre povesti de groaza, vanatori de fantome, escape room-uri, ateliere si petreceri fel de fel. Toate la Biertan. Nici competitia de scurtmetraje horror & fantastice nu lipseste. Proiectia filmului mut „Genuine: A Tale of a Vampire” se petrece pe fundal acustic de Foley’Ala. Pretul unui bilet variaza intre 5 - 8 Lei, taxa de campare - 10 Lei, abonament 40 - 50 Lei sau 60 - 75 Lei cu taxa de camping inclusa.

 

Daca esti fan caravane, atunci:

15 orase din Romania se vor bucura de ultimele filme aparute in Caravana TIFF. A inceput pe 19 iulie in Carei, apoi Baia Mare, iar intre 29 - 31 iulie se afla in Satu Mare. De pe 1 pana pe 11 septembrie bifeaza orase precum Arad, Alexandria, Galati, Constanta, Targoviste si multe altele. Nu vezi doar comedii sau thrillere, ci si povesti premiate la Cannes, Berlin, Venetia sau Locarno.

Intrarea este libera, iar daca vrei sa verifici cand ajunge in orasul tau o poti face aici.

 

Intre 30 iulie - 18 august, Caravana Filmelor NexT va cutreiera toata tara, din Piatra Neamt, Iasi, Vatra Dornei, pana in Cluj-Napoca, Brasov, Sfantu Gheorghe sau Sinaia, Timisoara, Arad si Oradea.

Sunt patru categorii de productii romanesti si internationale, cu tematici speciale: NexT Romanian Shorts, Oscar’s Night, Best of NexT si NexT Out in Space. Fiecare, dupa cum le spune numele, cu cele mai noi scurtmetraje romanesti, cele cinci filme nominalizate anul asta la Oscar, cele mai iubite filme premiate la NexT si scurtmetrajele SF. In concluzie, cele mai cele.

 

Foto: Caravana Filmelor TIFF FB.

 

Daca n-ai planuri sa iesi din capitala prea curand, atunci hai pe terasa la Gradina cu filme, Gradina Floreasca sau Deschis GastroBar, unde, intre o cafea si o vorba cu prietenii, vezi si filmul preferat.

Distribuie