• Share

French Connection: Unde mancam cele mai bune platouri de branzeturi in Bucuresti

French Connection: Unde mancam cele mai bune platouri de branzeturi in Bucuresti

 

Lumea se poate imparti simplu in doua categorii – cei care adora dulcele si cei carora le plac chestiile sarate. Dincolo de implicatiile fiziologice care pot explica o preferinta sau alta (studii recente sustin, spre exemplu, ca pofta de dulce poate fi o consecinta a deshidratarii), in articolul de fata ne vom concentra asupra universului fascinant al branzeturilor frantuzesti.

 

Francezii par a detine secretul absolut in privinta vinurilor si a branzeturilor, asa ca daca, din intamplare, ai sau iti faci prieteni francezi, nu ezita sa-i descosi in legatura cu acest subiect.

 

 

 

 

In Franta, inevitabil, la finalul mesei apare, nu desertul, ci platoul cu branzeturi. Cu diverse tipuri de mucegai, de texturi si culori diferite, de vaca ori capra – diversitatea cu care te vei confrunta este atat de mare, incat initial te vei simti coplesit. Apoi vei invata ce fructe si ce vin se inteleg cel mai bine cu anumite tipuri de branza si tot asa. Viata ta va capata cu totul alt sens.

 

La Bruno, spre exemplu, in Centrul Vechi, selectia de vin este mai mult decat generoasa, asa ca un platou de branzeturi va completa in mod armonios orice vin ai alege.

 

Nu este un bistro cu specific frantuzezc, dar ce mai conteaza. Branza buna poate fi savurata si intr-un loc cu iz de Berlin. Vorbim despre Alt Shift unde pe un platou de branzeturi gasesti gorgonzola, brie, blue cheese, cheddar, sweet cheese, crackers, fructe fresh și fructe uscate (38 lei).

 

 chez marie

 

 

La Chez Marie te sfatuim sa nu ocolesti branza de capra gratinata de la aperitive (28 lei). Este un tip de branza foarte puternic si e posibil sa te sperie gustul la inceput. Treci peste prima impresie si da-i o sansa. Sunt sanse sa te indragostesti. 

 

Ici et La este restaurantul unde vei putea, in cadrul unor meniuri foarte simpatice sa gusti, de exemplu, branzeturi frantuzesti alaturi de toast, rosii sau ierburi de provence (55 de lei).

 

Vrei ca branza sa vina la tine? Eventual insotita si de alte delicatese pentru o seara de impresionat prietenii? E foarte posibil daca alegi sa intri pe magazinul online LaFourchettte. Produsele vin saptamanal din strainatate, asa ca e ca si cum ti-ai face cumparaturile din Biarritz, Saint-Malo, Paris, Avignon sau Lyon.

Distribuie