• Share

Harta olfactiva a painii din Bucuresti

Harta olfactiva a painii din Bucuresti

 

Poate ca nu ai inceput chiar sa-ti transformi casa in brutarie dar daca esti genul “nicio masa fara paine”, te va interesa o lista a unor locuri cu arome de-ti lasa gura apa. De aici poti pleca acasa cu specialitati de paine pe care nu le gasesti chiar in orice supermarket, genul pe care aproape le termini inainte de a ajunge acasa.

 

pain plaisir paine 

 

O harta olfactiva a painii proaspete ar incepe din nordul orasului, in Pipera la Bread & Spices. Ceea ce nu se vede in spatele tejghelei este un laborator propriu din care ies bunatati de inspiratie frantuzeasca (si nu numai): brutarie, patiserie si prajituri. In painea de la Bread & Spices faina intalneste, spre exemplu, seminte de tot felul, bere sau smochine.

Ne continuam drumul in directia Parcului Kiseleff si ne oprim sa cumparam o bagheta de la Pain Plaisir. Sau mai multe, pentru ca sunt perfecte pentru serile cu prieteni, cand ai in fata un platou cu branzeturi si vin. Iar daca mai vrei sa incerci si altceva, poti incerca o pain de campagne (buna pentru sandvisuri) sau o bagheta cu hrisca.

 

rue du pain 

Ramanem in zona si ajungem in Floreasca, pe “strada painii”, Rue du Pain, o alta brutarie artizanala cu specific frantuzesc, unde in afara de chifle, mini baghete si alte minuni, poti incerca si un croissant sau un desert.

 

Diversitate in cosul cu paine vei gasi si la Ana Pan, in Dorobanti, spre exemplu. Bagheta rustica, e la concurenta cu painea cu faina de secara, batoanele graham sau bagheta cu seminte.

brot manufaktur

 

O sa crezi ca poate am ametit de la atata aroma de paine rumena, dar harta ne va intoarce de unde am inceput, in zona Pipera. Vom intra la Brot Manufactur, o brutarie germana, unde poti gasi o adevarata delicatesa: paine integrala cu fructe (smochine, curmale, caise, stafide, pere) si nuci care au fost tinute timp de trei zile in tuica.

Distribuie