• Share

Locuri scary din Bucuresti de care nu ar trebui sa ne temem

Locuri scary din Bucuresti de care nu ar trebui sa ne temem

 

Cum se apropie Halloween-ul, aceasta sarbatoare pe care am adoptat-o desi e departe de a fi una autohtona, ne-am gandit sa facem o lista cu o parte din locurile din oras de care ne este “teama”, in ideea de a da la schimb acest sentiment anxios pe altele mai prietenoase.

 

cimitirul bellu

 

Casa Poporului

 

Se sopteste ca in salile inalte din marmura se invart si cateva fantome, poate ale celor adusi cu forta sa munceasca la construirea celui mai “maret” monument al mostenirii arhitectonice comuniste. La cati turisti straini o admira si au vizitat-o in ultimii ani, probabil s-au mai diluat si supararile trecutului.

 

 

Cimitirul Bellu

 

E leste de inteles frica, dar ar fi pacat sa nu vizitati cel mai cunoscut cimitir al orasului tratandu-l si admirandu-l ca pe un muzeu al arhitecturii funerare.

 

 

Lacul Plumbuita

 

Se spune ca lacul Plumbuita isi ia in fiecare an tributul, aici innecandu-se numeroase persoane. Ar trebui sa ne raportam mai mult la natura si la atmosfera wild-romantica si sa incercam o plimbare.

 

 

Casa Vernescu

 

A ars nu mult dupa construire  iar din vremurile in care a functionat pe post de cazinou i s-a dus si faima ca i-ar fi condus nu pe putini in pragul sinuciderii din cauza averii pierdute la jocurile de noroc. Dincolo de toate acestea este una dintre casele de prestigiu de pe Calea Victoriei si n-ar trebui sa ratati o vizita, daca nu ati facut-o deja.

 

Si ca sa nu ne mai sperie nici macar strigoii, sa ne amintim si care sunt cele mai bantuite cladiri si monumente ale orasului.

Distribuie