• Share

O alta metoda de relaxare in oras: ceaiul racoritor in gradina

O alta metoda de relaxare in oras: ceaiul racoritor in gradina

 

Ceaiul a fost intotdeauna un bun si elegant prilej de socializare, iar mai nou, consumat in frumoase gradini urbane, poate fi si o buna metoda de relaxare.

 

E adevarat ca-i cautam compania aburinda mai ales iarna, cand e frig afara, dar ca sa ne atraga si pe vremuri mai calde la ele in gradina, ceainariile isi diversifica ofera cu ceaiuri aromate si racoroase, plus sucuri din fructe sau limonada. Se pare ca am gasit solutia ideala pentru o dupa-amiaza relaxanta la sfarsit de saptamana.

 

 

Infinitea

 

infinitea

 

 

Cea mai eleganta ceainarie din Cotroceni, Infintea se autoproclama salon de carte si ceai. O gradina generoasa va asteapta, ca o extensie a parcului Romniceanu, pe strada cu acelasi nume. Cu scaune din fier forjat, dar si cu seri romantice de tango. Seara locul este animat de felinare si se recomanda rezervarile, sunt multi doritori…

 

 

Green Tea


green tea

 

 

O ceainarie ascunsa pe strazi regasite in nuvelele lui Eliade – nu-i asa ca deja aveti chef s-o descoperiti? Se numeste Green Tea si e plina de camere misterioase, exact ca bordeiul tigancilor. Aveti ocazia sa beti un ceai, dupa gust in salonul mare, in cel japonez, indian sau chiar frantuzesc. Sau mai bine luati un loc in gradina plina de flori, la o seara de jazz, pentru ca la Green Tea exista si concerte, nu numai placute licori.

 

 

Ceainaria Cinci

 

ceainaria cinci


 

Pentru o experienta ceva mai boema, dar nu mai putin placuta, recomandam Ceainaria Cinci, din zona 11 iunie. Se poate sta pe jos, printre perne colorate, se pot savura prajituri si ceai si, ca in orice ceainarie care se respecta, exista concerte dar si spectacole de improvizatie.

 

 

Joie de Vivre

 

joie de vivre

 

 

Ne trece prin minte sa proclamam Controceniul drept cartierul ceainariilor. Asta si datorita unei alte ceainarii cochete ascunse printre stradute. La Joie de Vivre se pot bea ceaiuri fresh de vara, dar se si mananca bine, daca vi se face foame. Va veti desprinde destul de greu…

 

 

BohemiaTea House

 

bohemia tea house

 

 

Lasam in urma Cotroceniul si ne mutam ceva mai in centru, la BohemiaTea House, unde dupa o limonada mare cu capsuni, puteti incerca si o sangria rece cu fructe! Sa va mai spunem ca din meniul de savurat in gradina mai fac parte si tot felul de gofre, briose, crema de zahar ars sau ciocolata de casa. Plus seri revigorante cu muzica soul, blues ori jazz.

 

 

PrioriTea


priori tea

 

 

Una dintre cele mai noi ceainarii cu dichis din oras, aparuta le inceputul acestei veri, PrioriTea ii asteapta in gradina pe toti iubitorii de frumos. Dincolo de intimitate, ceinaria din zona Calea Calarasi propune si un rasfat pentru fanii micului dejun: acesta se poate servi la orice ora din zi sau din seara. In plus puteti da o raita si la targurile organizate de ei, precum Handmade & Lemonade.

 

Lista e desigur lunga, ceainariile mai vechi sau mai noi cuceresc orasul si vara sau toamna, dar va lasam pe voi sa descoperiti si sa ne povestiti.

Distribuie