• Share

Parcul rustic ecologic de la Cluj - O oaza verde in mijlocul orasului

Parcul rustic ecologic de la Cluj - O oaza verde in mijlocul orasului

 

În toamna anului 2010, a fost inaugurat primul parc ecologic rustic din Cluj: „La Butuci”. Acesta a prins viaţă cu ajutorul Organizaţiei Studenţilor pentru Turismul Românesc, în cadrul concursului „Fiecare parc are povestea lui”, organizat de Fundaţia Comunitară Cluj şi o companie de credite de consum. Un an mai târziu, parcul a fost extins şi se aşteaptă investitori, întrucât este destul loc pe malul Someşului pentru punerea bazelor unor lucruri cel putin utile. Descris de cei care i-au dat viaţă, parcul este un colţ de natură în mijlocul oraşului, un loc destinat relaxării şi, pe lângă profilul său ecologic, se adresează şi celor care vor să organizeze evenimente artistice în aer liber.

 

 

 

 

 

Si, cel mai important pentru noi, este si un loc de joacă unic. Noi am aflat de el cu o altă ocazie. Având în vedere proiectul iniţiat de Primăria Cluj – „Un copil – un arbore”, după ce a trecut iarna, am pornit în căutarea copăcelului care să aibă tăbliţă cu numele lui Bubu... în cartierul Grigorescu, unde am ales să fie plantat copăcelul, existau doar 3 locuri unde puteam să îl găsim, printre care şi parcul „La Butuci”. Copăcelul lui Bubu nu e acolo, dar am fost curioşi să vedem totuşi acest parc de pe malul apei şi am fost plăcut surprinşi că există oameni cu asemenea iniţiative lăudabile.

 

 

 

 

Există leagăne pentru copii, plasă şi bară pentru căţărat, băncuţe şi butuci pentru „popas”, locuri pentru amfiteatrul amenajat. Singurul inconvenient este că nu este iluminat pe timp de noapte, dar să sperăm că cineva se va implica şi va investi să se rezolve şi această problemă, ar fi păcat să nu.

 

 

 

În speranţa că lucrurile se îndreaptă spre bine şi că generaţiile viitoare vor ştii să aprecieze munca altora, sper ca acest parc să rămână îngrijit şi întreg, să nu fie vandalizat şi să nu rămână un proiect uitat. Ba mai mult, mi-aş dori să „crească mare”, să se mai extindă şi să auzim de cât mai multe evenimente ad-hoc organizate cu plăcere pe insula de verdeaţă din marea de asfalt!

 

Powered by a Ready 2 Use mom.


Distribuie