• Share

Partiile din Romania unde poti schia in sezonul 2015-2016

Partiile din Romania unde poti schia in sezonul 2015-2016

 

Nametii formati pe trotuarele din capitala sunt un indiciu destul de bun ca poate ar fi cazul sa pleci in vacanta la schi. Si escapadele de weekend pot fi o solutie pentru cei care iarna isi gaseste sens in sporturile de sezon. Orasul Meu ti-a facut o lista cu partiile din Romania unde poti sa schiezi, sau sa te dai cu placa, in sezonul 2015-2016, cand vrei tu.

 

 

partii romania ski snowboarding 2016

 

 

Partiile de schi de pe Valea Prahovei

 

Valea Prahovei este cea mai cunoscuta zona montana pentru distractia oferita iubitorilor de sporturi de iarna, mai mult sau mai putin extreme. De cele mai multe ori, va trebui sa te inarmezi si cu rabdare, pe langa echipamentul de schi si snowboarding, pentru a trece cu brio de aglomeratia de pe DN1, de coada de la cabanutele unde se serveste vin fiert sau de cea de la telecabina. Partea buna este ca iti poti alege cu usurinta partiile in functie de gradul de dificultate, pentru ca ai la indemana si prezenta monitorilor care te ajuta sa faci trick-ul ala pe care il incerci de ceva vreme.

 

In Sinaia, poti incerca sa te dai pe Valea Dorului, la 2000 m, sau daca te simti aventurier, sa cobori pana la 1400 m, pe Carp. Busteniul pune la bataie partia Kalinderu, unde mai intra si tunurile cu zapada artificiala, daca este nevoie. Poiana Brasov reprezinta raiul iubitorilor de sporturi de iarna, pentru ca pune la bataie 7 partii amenajate pentru snowboarding si ski: Lupului, Sulinar, Drumul Rosu, Ruia, Kanzel, Bradul si Stadion. Preturile pentru acest sezon sunt disponibile aici.

 


Partiile de la Ranca

 

Daca nu te convinge peisajul sa faci o drumetie pana la partiile din Ranca, printre nametii uriasi de zapada de pe Transalpina, poate intinderea si preturile mai putin piperate ale celor doua partii de aici iti vor starni niste sentimente mai bune. Muntii Parang ascund aceste partii la altitudini cuprinse intre 1.600 si 2.135 m, fiind perfecte atat pentru novici, cat si pentru cei care sunt putin mai experimentati. Instalatia de nocturna vine in ajutorul celor care nu se pot opri nici noaptea din adrenaline rush-ul caracteristic sporturilor de iarna.

 

 

Partiile de schi de la Straja

 

Inima unor sporturi precum schiatul si snowboarding-ul, in judetul Hunedoara, se afla la Straja, la o altitudine de nici mai mult, nici mai putin, de 1445 m. Aici, la aproximativ 8 kilometri de orasul Lupeni, paradisul sporturilor iernatice se rasfrange pe 12 partii de schi, dintre care 5 dispun si de instalatii de nocturna. O singura urcare cu teleschiul costa 4 lei, insa poti oricand sa iti iei o cartela cu mai multe puncte, in functie de rezistenta ta fizica.

Distribuie