• Share

Sport la buget redus: parcuri si stadioane din Bucuresti unde poti sa faci jogging

Sport la buget redus: parcuri si stadioane din Bucuresti unde poti sa faci jogging

 

Alergatul este una dintre cele mai la indemana si putin costisitoare forme de miscare. Bugetul e de obicei minim, dar e important sa investiti intr-o pereche de running shoes pentru ca sunt foarte solicitate articulatiile (genunchii etc.). Se poate alerga aproape oriunde, pe orice tip de vreme, dupa preferinta, dar pana la urma, unde e cel mai bine/comod sa alergam in Bucuresti? Am spune ca in niciun caz pe Magheru ziua in amiaza mare printre oameni si pe trotuare pe care-ti poti rupe ceva chiar si doar mergand.

 

 

alergat in oras Bucuresti parcuri stadioane

 

 

Alergatul este pana la urma un sport intim, o conversatie cu propriul corp intr-un moment de testare a limitelor. Specialistii spun ca ideal este sa alergam dimineata, dupa ce in prealabil am facut cateva exercitii simple de incalzire; dar pentru cei care trebuie sa se grabeasca dimineata spre serviciu, seara ramane cam unica posibilitate si nu e rau sa te scuturi de tot stresul de peste zi cu ajutorul a 30 de minute de alergat.

 

Nu putem spune ca Bucurestiul e prea jogging friendly apropo de conditiile si de posibilitatile de alergat dar pentru cine isi doreste cu adevarat exista parcurile si mai exista si pistele din cadrul stadioanelor – varianta ideala.

 

 

Jogging in parcuri

 

Pare cea mai la indemana varianta – toti avem cate un parc prin preajma, e gratis si mai avem si avantajul vegetatiei. Totusi, inca o data, atentie la pantofii sport folositi, pentru ca asfaltul nu e tocmai terenul ideal pentru alergat, putand provoca dureri de ligamente, spre exemplu. Un alt dezavantaj al alergatului in parc este faptul ca e mai tot timpul plin – copii, biciclete, role, caini scosi la plimbare – de aceea e indicat sa va programati iesirea la alergat dimineata devreme sau seara tarziu.

 

Unul dintre parcurile preferate pentru alergatori ramane Herastraul, datorita marimii si a zonei relativ centrale. Si in Izvor se aleaga mult si, daca vreti sa evitati aglomeratia din parc, puteti face ture in jurul lui. Evident puteti iesi in oricare dintre parcurile mai mari ale capitalei, Tineretului, Titan etc. Si nu uitati de apa si nici de muzica preferata.

 

 

Jogging pe stadion

 

Se spune ca ideal ar fi sa alergi pe nisip, deopotriva complex si bine pentru picioare, dar cum Bucurestiul nu e Barcelona, ne multumim si cu zgura stadioanelor. Toata lumea este de acord ca pe pista Lia Manoliu din complexul sportiv de langa  National Arena se alearga cel mai bine la ora actuala in oras. Accesul este gratuit, dar nu va recomandam zilele in care sunt meciuri.

 

Un alt stadion, de data asta mai mic, unde se poate alerga este Olimpia, din zona Vitan. Si aici accesul este gratuit. La Dinamo, daca va e mai comod sa ajungeti la Stefan cel Mare, taxa pentru intrat si alergat este una modica. In schimb la Stadionul de Rugby Arcul de Triumf daca nu vreti nu sa vedeci meciuri. ci sa alergati, un abonament de acces lunar costa 90 lei.

 

Care sunt preferintele voastre cand va propuneti sa alergati in oras? 

Distribuie