• Share

Timagralim - expozitie animale de ferma in Timisoara

Timagralim - expozitie animale de ferma in Timisoara

 

Timagralim este o expozitie anuala gazduita de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, o expozitie dedicata in special fermierilor si agricultorilor, unde firmele vin sa prezinte utilaje agricole moderne si fermierii sa se laude cu cele mai mandre animale din ograda.

 

In principiu, acesta este un eveniment putin mediatizat printre parintii din Timisoara, dar sunt destul de multi cei care i-au intuit potentialul si au infruntat vremea urata pentru a se plimba printre animalele prezente la targ.

 

Intr-un spatiu generos, partial acoperit (lucru important pe ploaie :)), ne asteptau cuminti animalele de ferma, mai multe rase din fiecare soi: vaci cu vitei, oi cu miei, cai si ponei, chiar si o iapa cu manzul ei micut si pufos, iepurasi, purcei, gaini, porumbei si fazani.

 

 

timagralim timisoara 2013 animale de ferma

 

 

Entuziasmul copiilor prezenti era molipsitor. Toti erau bucurosi sa recunoasca animalele pe care le vad in carti, le "vorbeau" pe limba lor, fugeau care-incotro cu somoioage de fan in mana pentru a le hrani si magaiau cu incantare boticurile intinse catre ei.

 

Din pacate, informatii despre expozitie sunt foarte putine online. Ceea ce pot sa va spun este ca de obicei este organizata la inceputul verii (mai-iunie - data exacta variaza de la an la an) si este anuntata mai mult ca sigur cu un banner publicitar in dreptul USAMVB-ului, pe Calea Aradului.

 

Intrarea este libera si in cadrul expozitiei veti gasi numeroase firme servind mancaruri traditionale (la aceasta editie l-am gasit gatind pe celebrul Uica Mihai) in corturi amenajate si ocazional mici producatori care vand produse traditionale (ca de exemplu produse apicole).

Distribuie