• Share

Unde mananci gogosi fancy aka donuts, in Bucuresti 2016

Unde mananci gogosi fancy aka donuts, in Bucuresti 2016
Foto: Donut Studio FB

Oricum le-ai scrie, doughnuts sau donuts, aluatul tras in tigaie, pe romaneste gogosi, a devenit ultimul trend in materie de dulciuri artizanale, in Bucurestiul lui 2016.

Istoria lui nu-i nicidecum contemporana, ci incepe chiar cu Primul Razboi Mondial, cand voluntarele de pe transeele din Franta ii surprindeau pe soldatii americani cu dor de casa, cu gustul lor.

Prima donuts-masinarie, "Minunata masinarie automata de facut gogosi, aproape umana", a fost conceputa insa pe la 1920, in New York, de un refugiat din Rusia tarista devenit intreprinzator. Pana atunci doar o vaga placere gustativa, gogoasa americana a venit si-a hipnotizat piata hollywoodiana si mai apoi tot globul. De la Homer Simpson (vezi mai jos) pana la Willy Wonka care afla ca, de fapt, „the donut hole” era facuta inainte de coacere si nu taiata dupa.

Foto: Toxicards.com

Ca orice lucru care se respecta, are si zi de sarbatorit, de obicei in prima saptamana din iunie. Dar, pana atunci, ai timp si locuri sa mananci gogosi sub toate formele si gusturile.

Donuts mai bune ca la Donut Studio noi n-am mancat. Artizanale sunt, fara abcdefghijklmnopqrstuvwxyz-uri sunt, dupa reteta proprie, desigur.

Dac-ai intrat pe pagina lor de Facebook, ai vazut ca-n majoritatea timpului sunt sold out, deci o precomanda e mai mult decat recomandata.

Coco Naughty, Almond Famous, Pistachious, Oreo Dream, Caramel de mal, Coffeelicious, Orange Blossom, Raspberry Blast, Strawberry Spalsh, Vanillian, Double Chocolate si Citron Clouds nu doar suna bine, ci sunt de-a dreptul de-li-cioa-se. Pe cuvant de donuteri!

Unde mai pui ca livreaza zilnic, intre 11:00 - 15:00, in Dorobanti, Pipera, Floreasca, Baneasa, Victoriei, Romana, Unirii, 1 Mai si Universitate, minim 12 donuts.

Un pachet de 6 te costa 35 Lei, unul de 12 - 70 Lei si doar sa-ti potolesti pofta, 7 Lei.

Cu ingrediente traditionale, arome naturale, indulcite cu glucoza sau fructoza, le zici Hello Donuts ispitelor din vitrinele de pe Calea Dorobantilor 99A sau celor din Afi, Vasile Milea 4A.

Sunt handmade, vin chiar la comanda, personalizate si glazurate cu mesajele tale, bune de savurat pana la ultima virgula. In fiecare luna, ai o aroma noua de descoperit, iar cele clasice au nume chiar exotice: Caribbean Queen, Banana Rush, White Frenzy, Pistachio Ecstasy, White Sin, Vanilla Crunch, Choco Stripes, Strawberry Madness, Caramel Supreme, Chocolate Kiss sau Wild Lady.

Preturile variaza de la Niceee (5,5 Lei) la Uber Niceee, pachet de 12 donuts (49.2 Lei).

Delicious Doughnuts spun ca au „cele mai bune gogosi din oras”, preparate proaspat, iar pufosenia lor te da pe spate. Vin cu crema de vanilie, ciocolata, gem de zmeura, caise, simple, pudrate sau asortate. Te costa intre 0,5 - 3,5 Lei sa te indulcesti pe Soseaua Mihai Bravu 134, bloc D21.

 

 

Daca ai drum pe la Starbucks le gasesti cu ciocolata sau sub forma de bagel, bune de insotit bautura preferata.

Vestea buna pe anul asta e ca Donuterie vine-n Bucuresti la sfarsitul acestei luni. Era si cazul, dupa luni in care ne-am plans de mila ca nu suntem transilvaneni. Si nu oricum, ci cu artileria grea. Doar arunca o privire aici si vei intelege despre ce vorbim.

Daca cea cu cheesecake arata intr-un mare fel, stai sa vezi nebunia cu Kinder Bueno sau Crème brulee.

Pe la anu’ vom avea probabil si-un Donut Festival, in care-i vom intrece pe cei din New York si al lor donut de 1.7 tone sau donut-ul de 24K de aur comestibil, diamante comestibile si otet balsamic de ciocolata, vandut cu 100 de dolari bucata. Acestea fiind spuse,

Distribuie