• Share

Unde-ti repari bicicleta in oras si ce poti face in timp ce astepti


Unde-ti repari bicicleta in oras si ce poti face in timp ce astepti


 

Acesti oameni minunati si bicicletele lor… Despre biciclete numai de bine si mai ales la Bucuresti, care s-a umplut in ultimii ani de aceste frumuseti. Clasicul Pegas reinventat, bicicletele de colectie sau cele de import se incapataneaza inca sa calce pe urmele Mitei Biciclista si sa nu se dea batute in fata bordurilor imposibile sau a gaurilor din asfalt. Pana sa avem piste reale care sa strabata orasul si sa scada apetitul pentru circulat aproape exclusiv cu masina, e mai bine sa stim unde ne putem repara bicicleta, in caz de nevoie, in Bucuresti. Si ce putem face pana cand asteptam sa fie gata.

 


atelier pinion FB


 

Unii dintre cei mai buni prieteni ai biciclistilor, baietii de la Atelier Pinion, si-au gasit locul perfect de reparat biciclete si stat la taclale. Inainde de a descoperi micul si primitorul atelier, trebuie sa treci printr-un gang in care dai din Bulevardul Dacia. Si, cum spuneam, e perfect sa vii aici cu bicicleta la reparat. In timp ce astepti, ai la dispozitie un mini-bar dotat ca la carte cu cafea si bere. Extra: ai cu cine sta la povesti.

 


 j'aii bistrot


 

Pe baietii de la Doua Roti ii gasesti pe Calea Grivitei cu magazinul plin de biciclete si accesorii. Iti schimba lejer o janta, intr-o jumatate de ora, chiar si sambata pana la 13.00. Intre timp, nu-ti face griji ca nu ai unde sa bei o cafea, pentru ca vecinii lor sunt cei de la J’ai Bistrot, cu gradina bike friendy si cu meniu din ce in ce mai diversificat.

veloteca bucuresti

Te lasa brusc vreun cauciuc in zona Garii de Nord? Fara atacuri de panica: pe Bld. Alexandru Ioan Cuza exista Velopedia, un bike shop unde iti poti duce si bicicleta la reparat. Iar timpul de asteptare va fi in mod clar mai “dulce” daca treci strada la Idomemos si mananci un pranz turcesc. Sambata este deschis pana la 16.00.

 


bicicliop

 In zona Dorobani exista Biciclop, un magazin vesel, unde nu vei gasi numai biciclete colorate si de buna calitate, ci si sfaturi competente. In spate, exista si un mic atelier, asa ca iti poti lasa bicla cu incredere la reparat. Mai nou, au promovat un concept de self service: o Statie Autonomă de Service pentru Biciclete a stat in fata magazinului pana la final de februarie. Ce faci in timp ce ti se repara bicicleta? Rasfoiesti o revista sau citesti o carte.Un alt magazin-cafenea de care se pot bucura bucurestenii pana li se repara ceva la bicicleta se afla in zona Aviatorilor si se numeste La Vita e Velo. Aici gasesti si biciclete mai deosebite (si mai scumpe), cum ar Bompton. In timp ce astepti, poti bea in tihna cu cafea. Sambata si duminica este inchis.

Distribuie