• Share

Festivaluri de Octombrie

Festivaluri de Octombrie
Foto: Dracula Film Festival FB.

Cum arata portretul oraseanului festivalier de octombrie? Un creativ convins, putin retras, care isi gaseste inspiratia in muzica rock si filme bune. Horror si nu numai. Nu-i displac nici calatoriile, dar cele asezate, despre care a citit si vazut lucruri. E corect informat. Bunul samaritean si el n-au nimic in comun, insa e implicat in comunitate si stie ca, daca isi intoarce privirea, se intampla chestiuni mai putin sanatoase. Pentru el si ceilalti.

Iar de plimbat are unde luna aceasta. Daca te decizi sa-l insotesti, ai de cutreierat:

 

Creative Est 11 - 16 octombrie

Pentru ca ii aduce pe cei mai tari oameni din industria creativa. Nu doar romani, ci si est-europeni. Anul acesta e despre cum designul, arta, tehnologia si fashion-ul modeleaza orasul si-i da un boost vietii urbane de care esti atat de dependent.

Event-ul principal e Creative Est Market care se tine intr-o hala deschisa publicului pentru prima data, Industria Bumbacului. Desigur ca participi la conferinte, dezbateri, discutii si workshop-uri, combustibil pentru inspiratie si motiv de networking. Se tin la Deschis GastrobarArcub GabroveniUniversitatea Ion MincuUNARTE.

Programul il gasesti pe site sub denumirea de Festival Agenda, iar bilete aici

 

Dracula Film Festival 12 - 16 octombrie

Horror-ul, SF-ul, thriller-ul, fantasy-ul si supranaturalul s-au adunat la Brasov sa se-ntreaca in cele trei sectiuni de festival: competitia de scurtmetraj romanesc, de scurtmetraj international si lungmetraj international.

Iar daca chiar te pricepi la scene, cadre, montaje si ai intre 16 - 29 de ani, iti poti inscrie capodopera la noua sectiune, Dracula Digital. Daca nu, vii pentru premierele exclusive si avanpremiere, pentru invitatii bine alesi, conferinte, show-uri, lansari de carte sau party-uri. Toate sunt ingrozitooooor de bune (buhuhu)!

Teatrul Sica Alexandrescu, Cinemateca Patria, Centrul Cultural Reduta, HOF, Rockstadt, Bastionul Tesatorilor si Cinema One sunt locatiile. Programul il vezi mai jos, iar bilete iti cumperi de aici.

Foto: draculafilm.ro
 

Maximum Rock Festival 14 - 15 octombrie

Doua zile de festival rock/metal cu un line-up Maximum: Tiarra, E-An-Na, God si White Walls din Romania, Kamelot, Moonspell, Serenity, In Mourning, Votum, Arsea, Burning Rome, Anuryzm, Aeverium, Beyond the existence, Lachrymose si Velian din SUA, Portugalia, Austria, Suedia, Polonia, Italia, Emiratele Arabe Unite, Germania, Grecia si Bulgaria.

Da, e frig, dar se desfasoara in incinta Arenelor Romane, in interiorul unui cort incalzit, cu garderoba, cum se cade.

Pentru bauturi si mancare folosesti jetoanele cumparate de la standurile speciale. La intrare primesti o bratara pe care ar fi bine sa nu o rupi sau pierzi daca vrei sa vii si a doua zi la festival.

Meet&Greet e doar daca ti-ai cumparat bilet VIP, iar daca nu ai avut timp sa-ti iei bilet nicidecum, o poti face de pe eventim.ro - 125 Lei sau de la intrare - 135 Lei. Programul e aici.

 

Rites of the Black Mass Festival 14 - 15 octombrie

In aceeasi perioada, in Fabrica, e prima editie a festivalului de Black Methal, Rites of the Black Mass. Invitate sunt trupe exclusiv din afara, Enthroned si Bolzer fiind cele mai noi nume confirmate.

In fiecare dintre zile, de la ora 18:00, urca pe scena Infernal War, Inferno, Kringa, Outre, Malthusian, Possession, Selvans, The Stone si Zom. Vin din Irlanda, Serbia, Italia, Belgia, Polonia sau Austria.

Bilete iti cumperi de pe iabilet.ro, 60 Lei/zi si 120 Lei/abonament. Programul pe zile il vezi aici

 

Les Films de Cannes a Bucarest 14 - 23 octombrie

Al saptelea an de eveniment ti-a pregatit peste 100 de proiectii intr-o editie extinsa, cu cele mai asteptate pelicule din selectia Festivalului de la Cannes.

In Bucuresti se desfasoara la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Taranului si Sala Auditorium a Muzeului National de Arta, cu prezenta regizorilor, a echipelor, cu sesiuni de Q&A, masterclass-uri, invitati speciali, dezbateri, petreceri si o super conferinta.

Afli mai multe pe http://filmedefestival.ro/2016/ si programul il vezi aici.

 

HipTrip Travel Film Festival 27 - 30 octombrie

Calatoresti in toate colturile lumii de la Norvegia, Irak, Argentina, Olanda, Qatar la Franta, Germania, China, Brazilia si primesti viza de cinefil. Da, ai citit bine. Cele 20 de filme alese de Catalin Olaru, castigatorul concursului „Fii critic la Cannes!” in 2015, te poarta-ntr-o aventura care te scoate din monotonie si-ti pune-n gand sa-ti faci bagajul cum ajungi acasa de la Cinema Union sau Cinemateca Eforie.

Planul de plecare, destinatia si itinerariul il pui la punct cu exploratori si specialisti in domeniu precum Leon McCarron la workshop-ul „Bucurestiul viu”.

Bilete iti cumperi de pe eventbook.ro, cu sau fara reducere, la preturi care variaza intre 13 - 140 Lei, in functie de eveniment.

 

3010 Festival 28 - 30 octombrie

Se implineste un an de la Colectiv, motiv pentru care vii la evenimentul caritabil organizat in beneficiul victimelor, la Beraria H.

Motto-ul care ii aduce pe scena pe membrii trupelor Compact, Coma, Anton, Truda, Altar, Costi Camarasan Band, Florin Chilian, RoadkillSoda, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne, Awake si W3 4R3 NUMB3R5, prezentati de Cristian Hrubaru, este ”Heroes never die. Keep their spirits alive”.

Iar banii stransi din biletele pe care ti le cumperi de aici, 50 Lei/zi si 100 Lei/abonament pe 3 zile, sunt donati pentru decontarea tratamentelor.

Distribuie