• Share

Ceainariile se muta toamna in casele vechi ale Bucurestiului. Unde bem cel mai aromat ceai?

Ceainariile se muta toamna in casele vechi ale Bucurestiului. Unde bem cel mai aromat ceai?

 

Ne place sa stam in frumoasele gradini ale Bucurestiului si sa bem ceai; dar ceaiul in gradina nu are aceeasi savoare ca atunci cand e frig afara si ne cuibarim intr-un loc cald, cu o ceasca alaturi. Daca ne uitam putin pe fereastra se poate spune ca am intrat oficial in sezonul ceaiului cald, prin urmare, nu ne ramane decat sa gasim o camera linistita cu soba inalta pana in tavan si sa ne alegem aroma. Din fericire, frig nu ne va fi decat pe drum, pentru ca ceainarii pline de surprize descoperim peste tot, in oras.

 

 

Rendez-Vous

 

rendez-vous ceainarie bucuresti

 

 

Ne tot dau intalnire in oras de zece ani incoace si chiar in doua locuri, pe Edgar Quinet si in Floreasca. Se lauda cu o selectie de peste 200 de ceaiuri pe care le puteti savura in incaperi cu iz baroc-fondant si fotolii cu prestanta. Va puteti insoti ceaiul cu prajituri de casa, dar si cu salate si sandwich-uri.

 

 

Ceai la Vlaicu

 

ceai la vlaicu ceainarie bucuresti

 

 

O ceainarie ascunsa pe stradutele din zona Romana-Dacia. Au o gradina impresionanta, de care va puteti bucura daca vom mai avea parte de zile cu soare, dar nu ne e jena nici cu frumoasa casa boiereasca unde suntem invitati la ceai. La ceai dar si la tot felul de evenimente, precum ateliere de dezbateri pe teme culturale.

 

 

Serendipity

 

serendipity ceainarie bucuresti

 

 

O alta veterana in peisajul locurilor placute unde poti merge sa te simti bine la un ceai, Serendipity nu se dezminte si ne imbie sa-i trecem pragul, ca de fiecare data, pentru un ceai cu turta dulce. Dar, tot ca de fiecare data, aici se intampla mereu cate ceva inedit, de la gimnastica energetica, la targuri de hand-made ori concerte.

 

 

Ceainaria Lelia

 

ceainaria lelia bucuresti

 

 

Seri cu muzica de pian, ceai si placinta intr-un salon cu soba veche de teracota alba? Va regasiti in film? Atunci va strecuram un bilet cu urmatoarea adresa : Polona 77, Ceainaria Lelia. P.S.: au si cafea si se pricep s-o prepare.

 

 

Camera din fata

 

camera din fata ceainarie bucuresti

 

 

Un ceai, o cafea… ? Poftiti, va rog, in Camera din fata! O ceainarie recenta in peisajul bucurestean care desi are dimensiunea unei camere, o sa va faca sa va simtiti ca la bunica acasa, sau poate ca la o matusa cu multe ceaiuri si mileuri pe rafturi. Evident, daca va amorezati de vreo aroma, puteti cumpara si pentru acasa.

Distribuie