• Share

Florence, Intrusul si Primul contact

Florence, Intrusul si Primul contact
Foto: cinemagia.ro

Avanpremierele saptamanii 7 - 13 noiembrie

Lumea s-a schimbat si Cheloo stia asta, cel putin din punct de vedere culinar. Americanii se duc sa-si deschida truck-uri de clatite cu sirop de artar in Canada, desertul preferat al lui Putin a devenit prajitura cu morcovi si noua lege prin care portocalele sunt ingrediente obligatorii in toate preparatele SUA a fost decretata.

Dar cum va afecta asta Hollywoodul? Incepem cu Florence, Intrusul si Primul contact.

Florence

Aici ti-am zis deja la ce sa te astepti daca mergi sa-l vezi. Pe scurt, o Meryl Streep care joaca impecabil si-un Hugh Grant mai mult decat galant. Povestea ti se poate parea putin neclara la prima vedere, chiar absurda, daca limitele ti-s prietene bune. Filmul ruleaza in cinema din 11 noiembrie.

 

Intrusul

Secretele fac toata expozitiunea, intriga, desfasurarea actiunii, punctul culminant si deznodamanatul. O vedem pe Naomi Watts, dublu nominalizata la Oscar, interpretand o psiholoaga care are grija de fiul ei, afectat in urma accidentului in care si-a pierdut tatal. Ce are in comun cu starea curenta a natiunii? Si lumea lor se schimba dupa ce, in viata lor, apare un baiat cu mari probleme. E horror, asa ca-n 91 de minute iti poti imagina cum se termina asta pentru ei.

  

Primul contact

Iti pune imaginatia la treaba, cat sa-ti dai seama de lucruri daca schimbi cateva date. Aceeasi tema far’ de moarte: existenta altor forme de inteligenta venite pe pamant cu ganduri de prietenie sau cotropire. Cert e ca ei ne decid soarta. Asadar, pe cine am putea desemna sa managerieze situatia daca nu o persoana putin spre deloc calificata?!

Om vedea ce reusesc autoritatile impreuna cu experta in lingvistica, Louise Banks (Amy Adams), insa pana pe 11 noiembrie iti lasam trailerul lungmetrajului regizat de Denis Villeneuve si nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul de Film de la Venetia:

 

Distribuie