• Share

Lecturi urbane de vacanta: unde ne delectam citind in oras

Lecturi urbane de vacanta: unde ne delectam citind in oras

 

Ce ziceti de o lista de lecturi de vacanta? Pe care nu trebuie neaparat sa le puneti in valiza de vacanta, ci mai degraba in geanta cea de toate zilele. Pentru ca propunerea noastra e sa iesiti si sa cititi in oras. Si, pentru a va facilita integrarea in lumea lecturilor urbane, am ales pentru voi opt carti, pe care le puteti citi in tot atatea locuri din oras. Nu mai ramane decat sa vizitati librariile, bibliotecille parintilor, prietenilor etc.

 

 

lecturi urbane bucuresti vacanta 2014 

 

 

Nobel in Cismigiu

 

Cismigiul a fost trecut in aceasta vara (alaturi de Tineretului si IOR) pe lista unui proiect foarte frumos, Parcul Cartilor - Biblioteca in aer liber. Si pentru ca proiectul implica o biblioteca in aer liber cu carti de la editura Litera, o carte potrivita ar fi cea de povestiri ale lui Alice Murno (castigatoare a premiului Nobel in 2013), Prea multa fericire (ed. Litera). Nu va lasati pacaliti, personajele trec prin tot felul de suferinte si tragedii, dar exista speranta.

 

 

Goncourt in Ioanid

 

Este unul dintre cele mai intime parcuri din centrul capitalei, excelent pentru un ragaz de o jumatate de ora de lectura in pauza de pranz.  Aici veti avea linistea necesara pentru a digera un roman puternic, castigator al premiului Goncourt in 2103 - Al patrulea zid, de Sorj Chalandon (ed. Humanitas Fiction) - o carte despre violenta, ca semn al slabiciunii.

 

 

Amintiri din copilarie la Eden

 

In cea mai mare gradina de vara a Bucurestilor, Eden, veti gasi coltul potrivit unde sa va tolaniti la umbra unei lecturi de vacanta, daca mergeti la ora potrivita. Si pentru ca pare locul potrivit al rememorarilor usor nostalgice, va propunem sa (re)descoperiti La Medeleni, unul dintre cele mai reusite romane ale adolescentei pe meleaguri romanesti, al lui Ionel Teodoreanu.

 

 

Jurnal la Dianei 4

 

Furtunoasa Jeni Acterian statea, la un moment dat, pe strada Dianei, unde in zilele noastre, ale Dianei 4, ii poti citi incitantul jurnal: Jurnalul unei fete greu de multumit (ed. Humanitas).

 

 

Barbatul in prim-plan la Plastilina

 

Si la Plastilina e loc de tihna si citit, zicem noi, si avem in minte un roman cu pregnant parfum barbatesc: Viata mea de barbat, Philip Roth (ed. Polirom).

 

 

Umbre si vant la Gradina Botanica

 

Trebuie sa va gasiti un loc foarte confortabil pentru ca o data plonjati in Umbra vintului, Carlos Ruiz Zafon (ed. Polirom) nu prea o sa mai lasati cartea pana la descifrarea misterului trait pe strazile Barcelonei.

 

 

Cafea in versuri la Origo

 

Incheiem cu o recomandare pentru dimineti de weekend ori de vacanta - o cafea tare de la Origo insotita cu niste versuri la fel de tari: Opera poetica, Fernando Pessoa (ed. Humanitas Fiction).

 

 

Clasic la Biblioteca Metropolitana

 

Din 20 iulie, veti putea merge in curtea Bibliotecii Metropolitane, pentru a va bucura de un spatiu in aer liber, conceput special pentru cititori, Gradina de Citit. Daca nu l-ati citit deja, ar merge sa incepeti aici Magicianul lui John Fowles. 

Distribuie