• Share

Mai simplu in oras: poti plati parcarea prin SMS in 9 orase din tara prin intermediul aplicatiei de mobil Orasul Meu

Mai simplu in oras: poti plati parcarea prin SMS in 9 orase din tara prin intermediul aplicatiei de mobil Orasul Meu

 

Tehnologia ne faciliteaza din ce in ce mai mult viata cotidiana si, desi inca timid, fenomenul incepe sa prinda contur si la noi. Dar ce fac toate aceste masinarii pentru a ne face viata mai usoara? Putem, spre exemplu, sa scapam de stresul banilor cash si sa platim prin card la centrele RATB pentru reincarcarea biletului electronic sau sa achizitionam calatorii pentru mijloacele de transport in comun (metrou, RATB), rovinieta, loc de parcare sau sa comandam taxi prin intermediul aplicatiei Orasul Meu.

 

 

parcare prin sms tara aplicatie mobila

 

 

Nu se stie cand vom rezolva problema masinilor parcate abuziv, care invadeaza trotuarele, dar apropo de ordinea civilizata a lucrurilor in mai multe orase din tara exista posibilitatea platirii parcarii prin SMS. Se scutesc timp, cautarea de maruntis prin buzunare si, cum nu ne mai taie nimeni chitanta de parcare, contribuim si la salvarea padurilor.

 

Surpriza sau nu, in Bucuresti nu va puteti bucura de aceasta facilitate. Ardelenilor si banatenilor se pare ca le-a fost insa pe plac, pentru ca parcarea prin SMS este posibila in mai multe mari orase din zona: Arad, Baia Mare, Bistrita, Brasov (si Poiana Brasov), Oradea, Satu Mare, Targu-Mures, Timisoara. Dintre orasele din Moldova numai la Bacau se poate plati prin SMS (mai jos, detalii despre tarife).

 

In caz ca nu stiti deja, schema este destul de simpla, iar cu ajutorul aplicatiei Orasul Meu (disponibila pentru Android si IOS) devine si mai simpla. Prin intermediul sectiunii util.in.oras realizate in parteneriat cu Orange Romania puteti ajunge la butonul Plateste parcarea. Apoi nu va mai ramane decat sa selctati orasul si numarul de ore si sa trimiteti SMS-ul predefinit care se va deschide in aplicatie. Ca idee, puteti plati intre o jumatate de ora si pana la 7 ore de parcare, dar si pentru o zi intreaga (la Brasov, Poiana Brasov, Bacau, Timisoara sau Baia Mare).

 

 

aplicatie om aplicatia OM aplicatia OM

 

 

Valorile afisate in aplicatia mobila vor fi taxate in momentul primirii confirmarii prin SMS. Pentru clientii cu abonament se aplica TVA pe factura de servicii iar numarul suport clienti este comunicat in mesajul SMS de confirmare a platii.

 

 

Cat ne costa parcarea prin SMS?


Iata concret, tarifele sistemului de plata a parcarii prin SMS pentru orasele mai sus amintite:

 

Arad

1 ora Zona A / 0.50E+TVA; 2 ore Zona A / 0.80E+TVA;

1 ora Zona B / 0.40E+TVA; 2 ore Zona B / 0.65E+TVA

 

Bacau

1 ora / 0.35E+TVA; 1 zi / 3E+TVA

 

Baia Mare

30 min / 0.20E+TVA; 1 ora / 0.40E+TVA;

2 ore / 0.80E+TVA; 1 zi / 1.20E+TVA

 

Bistrita

1 ora / 0.30E+TVA

 

Brasov

1 ora / 0.40E+TVA; 1 zi / 2.60E+TVA

 

Poiana Brasov

1 h / 0.40E+TVA; 1 zi / 2.60E+TVA

 

Oradea

1 ora / 0.50E+TVA; 7 ore / 3E+TVA

 

Satu Mare

1 ora / 0.50E+TVA

 

Targu Mures

1 ora / 0.50E+TVA

 

Timisoara

1 ora Zona Rosie / 0.50E+TVA;

1 ora Zona Galbena / 0.35E+TVA;

1 ora Zona Albastra / 0.25E+TVA;

1 ora Zona Verde / 0.75E+TVA;

1 zi / 3E+TVA

 

 

Plata parcarii prin SMS nu e unicul trick pus la dispozitie de aplicatia Orasul Meu, pentru ca la fel de simplu, asa cum mentionam la inceput, se pot plati calatoriile cu mijloace de transport in comun (metrou, transport de suprafata), rovinieta electronica sau taxiul.

 

Descarca Orasul Meu pentru IOS

Descarca Orasul Meu pentru Android

Distribuie