• Share

Ce se intampla in Bucuresti de Ziua Nationala a Hipsterului Roman - 20 mai 2017

Ce se intampla in Bucuresti de Ziua Nationala a Hipsterului Roman - 20 mai 2017
Kit de oras    Sursa foto: Flickr.com

Nu stim exact de ce, dar pe 20 mai 2017 se intampla atat de multe si diverse, dar croite pe-o masura anume, incat pare ca este sarbatorita neoficial Ziua Nationala a Hipsterului Roman. Si pentru ca ar fi pacat sa ratezi ceva, am zis sa te organizam noi un pic. Uite din ce ai de ales:

SHOW OFF Romanian Design Week

Evenimentul  cel mai complex incepe pe 20 mai si se mai termina pe 28 mai. UniCredit Bank Romania s-a gandit sa reuneasca sub aceeasi umbrela cele mai tari evenimente pe care le face pentru si despre creativii romani. Asa a aparut SHOW OFF Romanian Design Week, la Palatul Universul, in fiecare zi de la ora 10:00, in perioada mentionata. Circuitul cuprinde o serie de evenimente Expozitia Diploma Selected, Expozitia UYDA by Ubikubi, Expozitia ADCE Romania, Noaptea Studiourilor de Arhitectura, CreativeMornings Bucharest, conferintele Autor si Lady Steps by ADC Romania. Cerceteaza atent programul, ca sa nu ratezi ceva. In paralel, se desfasoara Romanian Design Week cu expozitia centrala pe Grigore Cobalcescu 45, unde poti vedea 200 de lucrari semnate de 150 de designeri si arhitecti.

Intrarea e libera la SHOW OFF Romanian Design Week iar pentru expozitia centrala costul unui bilet e 15 lei la locatie si 10 lei daca e achizitonat online.

 

Bounty Fair- targ si ateliere in aer liber

Pe 20 si 21 mai, in fiecare dintre zile de la ora 10:00, ai la Casa Universitarilor targ si ateliere ca sa inveti sa faci sau sa cumperi direct obiecte facute manual de designeri romani. Da, si haine vei gasi. Mai sunt si hamace si voie buna din belsug.

Intrarea e 8 lei.

Targ de Mosi

Balci cu handmade mult asteptat, cam asta e Targul de Mosi de la Gradina Icoanei. Si pentru ca sa isi sustina reputatia, evenimentul are si o zona de misticism cu tarot, tatuaje cu henna si cate si mai cate (adica jonglerii si acrobatii). Accesul incepe tot la 10 dimineata. Ah, si se si joaca Cards against Humanity.

Intrarea e libera.

Art Safari 2017

5 saptamani, atat dureaza evenimentul Art Safari 2017, cea mai expozitie de arta din tot anul. Totul se intampla la Humanitas - Galeriile Kretzulescu, de pe 19 mai si pana pe 18 iunie 2017, in fiecare zi de la ora 12:00. Focusul anul acesta este pe Stefan Luchian si pe Romanian Artist, adica diferitele tipuri de artist roman pe care am putut sa le urmarim in ultimii 200 de ani, de la Nicolae Grigorescu la Ion Grigorescu.

O intrare este 25 lei si un abonament 45 lei.

Art Safari 2016    Sursa foto: Art Safari FB

RO Wine - The Wine Festival of Romania

Un festival al vinului sa nu avem si noi? Pai normal ca avem. Sambata si duminica poti degusta din 300 de vinuri romanesti si internationale, atent selectionate, la Fratelli Lounge & Club. Accesul se face de la ora 12:00 in ambele zile.

Intrarea este 50 lei.

Noaptea Muzeelor 2017

Da, tot pe 20 mai e si Noaptea Muzeelor asa ca pregateste-te cu pantofi sport si rabdare ca sa intri la cat mai multe muzee din Bucuresti. Gaseseti toate detaliile din lume aici www.noapteamuzeelor.ro. Dar nu uita, o intrare la muzeu nu e atat de scumba intr-o zi obisnuita.

Food Truck Festival Midnight Edition - Enescu Square Takeover

De la atat de mult umblat, sigur ti s-a facut foame un pic asa ca e bine sa stii ca ai une sa te opresti. Gasesti sa mananci pe alese la Food Truck Festival Midnight Edition, in Piata George Enescu. Evenimentul se deschide la ora 18:00 si are ceva truck-uri participante. Totul e gandit ca sa iti sprijine plimbarea din noaptea aceasta, sa te bucuri cum trebuie de muzee. Aici gasesti si o expozitie virtuala de arta culinara, pe langa pizza, hot dogs, cafea si cate si mai cate.

Intrarea e libera.

BurgerFest 2017

19-21 mai 2017 inseamna si Burger Fest. Pe langa burgeri de tot felul, ai si bere si muzica. Deci vezi cum te organizezi sa le prinzi pe toate. Totul e la Verde Stop, vineri de la ora 17:00, sambata si duminica de la 12:00 .

O intrare e 17 lei.

Counterbody - Simona Deaconescu

Centrul National al Dansului - Noul sediu te asteapta sambata si duminica, de la ora 19:30, cu un spectacol de dans, muzica si lumina care iti va merge la suflet. Spectacolul lanseaza proiectul „Camera 0004_Spatii Sonice”, care urmeaza a fi completat de o serie de interventii in spatiul public in perioada august - octombrie 2017.

Un bilet costa 35 lei intreg si 20 lei redus.

Outernational Night 4

Festivalul continua sambata la Kran unde ii vezi si ii dansezi pe Hailu Mergia (trio) (Ethiopia/US) (cu Alemseged Kebede & Kenneth "Ken" Joseph), Adrian Minune (live cu trupa), PARADAIZ SNDSTSM si The Attic Soundsystem. Ironic sau nu, treaba ta. Totul incepe de la ora 21:00.

Un bilet costa 20 lei in presale, 30 lei la intrare pana in ora 23:00 si 40 lei dupa aceasta ora.

Golan Live - Calea Victoriei Square Takeover

Piata George Enescu va fi si mai animata de la ora 21:00 pentru ca ai concert Golan Live. Asa, ca sa ai ce asculta pe drumurile intre muzee si cand mananci ceva la Foodtruck Festival. Ce oameni minunati cei de la Golan!

Intrarea e libera!

Distribuie