• Share

Festivaluri de noiembrie 2016 in Bucuresti

Festivaluri de noiembrie 2016 in Bucuresti
Foto: Bucharest International Dance Film Festival FB.

Noiembrie 2016 vine peste tine cu festivaluri multe si nicidecum marunte. Ceea ce e perfect pentru ca te vei antrena din timp pentru decembrie, pe care deja il mirosim pe afara. 

In afara de evenimentele de la inceputul lunii, despre care ai citit aici si aici, mai ai:

Festivalul de Muzica Veche: 1 - 28 noiembrie

A XI-a editie de festival te poarta-n tot Bucurestiul, de la Palatul Bragadiru la Institutul Cervantes, de la Muzeul National de Arta la Institutul Francez sau Universitatea Nationala de Muzica, Centrul National de Arta Tinerimea Romana, Muzeul National Cotroceni, TNB si Sala Radio.

Pe locul IV in topul celor mai frecventate festivaluri din Bucuresti, evenimentul ti-i aduce anul asta pe Andrew Lawrence-King, Xavier Diaz Latorre, Jan de Winne, Marcel Ponseele, ansamblurile Codex si Passeggio, orchestrele EUBO, Il Gardellino si formatia Trei Parale.

Programul e impartit in patru sectiuni: Early Music Winds, Movie Gala, Clavecinissimo si Baroque Concerts, iar pretul unui bilet variaza in functie de categorie intre 60 - 180 Lei, chiar 750 - 950 Lei pentru un abonament pe toata durata festivalului.

Festivalul Filmului Francez: 3 - 11 noiembrie

Sase lungmetraje, avand ca tema muzica, sunt difuzate in cadrul Competitiei si ai posibilitatea sa le si votezi. La fata locului sau pe jevote.ro. Cele patru categorii, Competitia tinerilor regizori francezi, saptamana Cahiers du Cinema, Panorama filmelor franceze si Retrospectiva regizoarei Lucile Hadžihalilović, vin cu French Cancan de Jean Renoir, Golden Eighties de Chantal Akerman si multe altele, premiate la Cannes, Gala premiilor César sau Festivalul International de Film de animatie de la Annecy.

Festivalul se desfasoara in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Sibiu, Constanta, Brasov si Buzau simultan, iar bilete gasesti pe eventbook.ro la preturi intre 15 - 50 Lei.

ITFest: 5 - 28 noiembrie

Organizat de SiSC, Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, proiectul ti-a pregatit un program complex, menit sa-ti puna in valoare veleitatile de programator. Pe langa workshopurile tematice si conferinta, ai LAN Party, proba Algoritmica si Hackthon-ul unde te poti afirma la una din cele trei categorii: Web, Mobile sau Desktop.

Daca nu te-ai inscris inca, ai face bine sa te grabesti pentru ca cele pentru LAN Party s-au incheiat deja. Aici: http://itfest.sisc.ro/. Programul si el aici.

Bucharest International Dance Film Festival: 9 - 13 noiembrie

Evenimentele, prezentarile, proiectarea filmelor de dans, conferintele si expozitia de arta digitala le vezi la Centrul National al Dansului, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, Universitatea Nationala de Muzica, Control si Galateca.

Competitia are ca tema corpul digital si jurizeaza instalatii si filme de scurtmetraj realizate de coregrafi, regizori de film si artisti internationali.

Este prezent si Chris Haring, castigatorul Leului de Aur din cadrul Bienalei de la Venetia, care iti povesteste despre experienta si metoda lui de lucru.

Intregul program e aici, iar bilete aici.

Whisky Fest: 10 - 12 noiembrie

BeerFest, BurgerFest si alte Fest-uri dedicate alimentelor si bauturilor, asa ca, de ce nu si Whisky Fest? Insa, aici vii cu hainele de duminica, in Sala de Marmura a Casei Presei, pentru a degusta bautura preferata de personalitati ale timpului precum Sir Winston Churchill, William Faulkner, George Bernard Shaw, Mark Twain si Frank Sinatra.

Cu 500 de ani de traditie in spate si denumita sugestiv aqua vitae, licoarea originara din Scotia vine sub forma de single malt, vatted malt, blend, whisky irlandez, bourbon sau whisky japonez, cu povesti si invitati de seama din industrie.

Biletul de 1 zi e 39 Lei si vine cu un pahar special Glencairn cadou, iar abonamentul 70 Lei pe iabilet.ro.

UrbanEye Film Festival: 16 - 20 noiembrie

Daca esti implicat in comunitate si vrei sa inveti cat mai multe despre cum iti poti imbunatati stilul de viata, pentru a avea grija de mediul in care traiesti si cum il poti modela prin comportament, atunci UrbanEye e locul in care ai de unde lua aminte.

Vine cu filme si dezbateri relevante, cu profesionisti din arii diverse si problematici cel putin interesante. The Destruction of Memory, A Wallnut Tree, H2Omx sau Getting Frank Gehry sunt doar cateva dintre peliculele proiectate.

Urmeaza sa afli detalii despre bilete si program aici.

Interval 100: 29 noiembrie - 4 decembrie

Intri in mood party de la finalul lui noiembrie si termini in ianuarie. Cam cat de tare?

Cu un line-up format din Alexandra (Melliflow), Amorf (Live), Axel Boman (Studio Barnhus), C.K. (Regelbau), Central (Regelbau), Coki (Digital Mystikz), Cosmin TRG, Dan Andrei (Melliflow), Dj Deep, Juan Atkins, Kornel Kovacs (Studio Barnhus), Kozo (Melliflow), Manmade (Regelbau), Mala (Digital Mystikz), Matrixxman, Melodie, Miss I, Mood II Swing, Moritz von Oswald, MUMDANCE, Octave One (Live), Paul Popa, Pearson Sound, Pedrodollar (Studio Barnhus), Pinch, POINT G (Live), Route 8, Sports (Regelbau), Steve O'Sullivan (Live), Vera (Melliflow) si inca 50 de artisti care vor fi anuntati in curand, cu siguranta te vei distra timp de 5 nopti si 5 zile non-stop.

Biletele earlybird sunt deja sold out, iar pana pe 11 noiembrie iti poti cumpara full pass - 220 Lei si half pass - 160 Lei primele 200 de tichete, iar one day pass - 90 Lei primele 500. Aici.

Distribuie